Srečanje certificiranih nadzornikov 2023

14 December @ 14:30
dogotki-chapter/20231102-Srecanje-certificiranih-nadzornikov-2022_3

Srečanje certificiranih nadzornikov je popoldansko srečanje vseh certificiranih nadzornikov s slavnostno podelitvijo Certifikatov Združenja nadzornikov Slovenije (ZNS) novim prejemnikom. ZNS dogodek organizira v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije. Poteka konec leta in je hkrati tudi novoletni sprejem za partnerje in pokrovitelje ZNS. Strokovno obravnava eno od aktualnih tematik pomembnih za profesionalno opravljanje funkcije člana nadzornega sveta.

Na Srečanju certificiranih nadzornikov 2023 bo tokrat osrednja tematika eden izmed najbolj perečih globalnih izzivov – podnebne spremembe in doseganje zelenega prehoda. Ker ravno organi vodenja in nadzora gospodarskih družb pri tem nosijo veliko mero odgovornosti, se bomo na srečanju poglobili v njihovo ključno vlogo pri obvladovanju podnebnih sprememb in prilagajanju nanje. Zgolj zmanjševanje ranljivosti podjetij na podnebna tveganja ni več dovolj in ravno podnebni ukrepi obenem ustvarjajo priložnosti za spodbujanje inovacij in trajnosti, ki lahko vodijo k povečani konkurenčni prednosti.

Ob tej priložnosti bomo na srečanju predstavili Chapter Zero Slovenia, katere ustanovni član je tudi ZNS, da poslanstvo naše pobude še naprej širimo med slovenske nadzornike.


Program dogodka:

14.00 Registracija in sprejem udeležencev

14.30 Uvodni pozdrav

14.35 Pregled podnebne znanosti in poslovnih tveganj

  • Mojca Markizeti, članica delovne skupine Chapter Zero Slovenia

*Kaj morajo nadzorniki vedeti o ukrepanju proti podnebnim spremembam?

  • Pogovor Mojce Markizeti z dr. Lučko Kajfež Bogataj, slovensko klimatologinjo, redno profesorico na Biotehniški fakulteti UL in ambasadorko Chapter Zero Slovenia.

15.35 Predstavitev podnebne pobude Chapter Zero Slovenia

  • Barbara Uranjek, direktorica Britansko-slovenske gospodarske zbornice in članica upravnega odbora Chapter Zero Slovenia

15.45 Slavnostna podelitev Certifikatov ZNS 2023

  • mag. Žiga Debeljak, predsednik uprave, Slovenski državni holding, d.d.
  • Gorazd Podbevšek, predsednik, Združenje nadzornikov Slovenije
  • Tibor Šimonka, predsednik, Gospodarska zbornica Slovenije

16.00 Novoletno voščilo in druženje ob pogostitvi


Udeležba na srečanju certificiranih nadzornikov je brezplačna za imetnike aktivnega Certifikata ZNS in osebno vabljene ter možna samo ob predhodni prijavi na tej povezavi.