Častni predsednik Chapter Zero Slovenia imenovan v odbor CGI Financial Sector Hub

15 Januar 2024

Častni predsednik Chapter Zero Slovenia Miha Košak je bil imenovan v odbor (Steering Committee) Financial Sector Hub-a v okviru naše krovne organizacije Climate Governance Initiative (CGI).

Financial Sector Hub je namenjen vsem članom organov vodenja in nadzora finančnih institucij, da pridobijo potrebno znanje za določen sektor, s katerim bodo lahko v sejnih sobah vodili pomembne razprave o podnebnih vprašanjih in spodbujali spremembe. Hub zagotavlja podporo, smernice in priložnosti za izmenjavo mnenj in izkušenj, da se lažje soočijo s kompleksnimi zahtevami finančnega sektorja, ki se nanašajo na podnebno problematiko.

 

G. Košak je ob svojem imenovanju poudaril pomembnost robustnega podnebnega upravljanja v finančnem sektorju:

"Počaščen sem, da se lahko pridružim odboru Financial Sector Hub-a in prispevam k skupnim prizadevanjem za spodbujanje podnebnih ukrepov v finančnem sektorju. Finančni sektor s svojimi kompleksnimi zahtevami predstavlja edinstven sklop izzivov in priložnosti v zvezi z zelenim prehodom. Ključnega pomena je, da se zavedamo, da lahko naše odločitve v finančnem sektorju pomembno vplivajo na to, kako se bo gospodarstvo prilagodilo temu izzivu in ga sprejelo. Z vključevanjem trajnosti v naše prakse lahko učinkovito upravljamo tveganja in izkoriščamo priložnosti, ki bodo omogočile odporno in uspešno prihodnost tako za finančni sektor kot za širše gospodarstvo."